Kennel Fiona Dania - Opdræt af effektive Engelske pointere til fuglejagt

Parring

Astrup's Fiona x Riff

Pointer Hvalpe forventes medio april 2024

Med denne kombination forventer vi et kuld pointerhvalpe, som fungerer på jagt, på markprøve og i familien.

Begge hunde besidder stor jagtlyst og lægger naturligt et godt søg op uanset terræn. De arbejder med højt hoved i god kontakt og er begge stærke jagthunde med en veludviklet jagtforståelse.

Mere specifikt bør man fremhæve Collins fuglebehandling, som er på et niveau, man ikke ofte støder på.
Ligeledes må Fionas søg, fart og stil, understreges at være hendes særegne forcer.

Kan vi forene disse to hundes egenskaber i afkommet, er det muligt at se hunde af høj kvalitet. Det er grundlæggende filosofien bag denne parring: “At skabe hunde med hjertet til de åbne vidder – og samtidig hjernen til jagt i skov, på mark og på fjeldet”

Carnbrings Tom Collins

SE14183/2016, HD A

God psyke - Effektiv vildtfinder - Lærenem - Stille og venlig familiehund - Stærk og udholdende jagthund.

Jagtlige egenskaber og temperament

Carnbrings Tom Collins er først og fremmest brugt til jagt og har mere end 60 jagtdage om året.
På mark- og skovprøver har Collin opnået flere præmieringer. Han fik, da han var 18 måneder gammel, 1. præmie med HP og blev dagens bedste unghund efter en meget flot dagspræstation, hvor han arbejdede som en færdigtrænet jagthund. Siden er det blevet til flere placeringer i  vinderklasse både på mark- og skovprøver.

Collins er resultatet af en insemination mellem SE JCH SE UCH Tiurskogen’s Penny og NO JCH SE JCH Vestfjorddalens Black Luck. På begge sider i stamtavlen finder man store kendte hunde, og her kan nævnes: NO UCH SE JCH SE UCH Black Luckys Kawass, NO JCH NO UCH SE UCH Vestfjorddalens Tina T og SE JCH SE UCH Black Luckys Ina Scot.
Se stamtavle over 6 generationer.

Udover at være en stærk hund på marken er han med sin fantastiske evne til at finde og behandle vildt, også en foretrukken jagthund på fjeldet og i skoven. Han viste i en tidlig alder en usædvanlig god jagtlig forståelse og lyst til at samarbejde i en naturlig tæt kontakt til sin fører,- hele tiden med det formål at finde fugl. I hans første jagtsæson viste han sit værd ved ikke at miste én eneste chance for fugl.

Temperament: Collin er en venlig, stille og rolig pointer, der altid har fokus på sin ejer, mens han tålmodigt venter på den næste jagt.

Collins Meritter

Astrup's Fiona

DK01126/2018, HD B

Stilren - Stortgående - Stærk psyke - Selvstændig - Lærenem - Kærlig, mild og klog.

Jagtlige egenskaber og temperament

Astrup’s Fiona har opnået 1. præmie i ungdomsklasse og deltog i 2019 i Svensk Derby finalen. Derudover har hun opnået en 2. pr. på brugsprøve og 1. pr. i åben klasse.
Hun har opnået Very Good på udstilling og har desuden bestået SJD´s apporteringsprøve med flotteste resultat.
Fiona er et resultat af mange års målrettet avl, hvor et utal af jagt- og brugschampioner er at finde i stamtavlen.

Gode gener fornægter sig ej, og Fiona viser et utrolig stort jagtligt format. I den smukkeste stil anlægger hun et forbilledligt søg på marken fra kant til kant. Hun udviser en stor jagtlig forståelse og er den foretrukne hund, hvad enten det gælder agerhønsejagter, sneppejagt eller fælles skovjagter på fasaner og snepper. Hun har en uvurderlig evne til altid at få sin jæger bragt i en jagtbar situation for vildtet, og hun er den bedste samarbejdspartner, der kan ønskes, når jagten går ind!

Fiona har vist sig yderst effektiv på praktisk jagt, både på agerhøns, snepper og fasaner.

Temperament: Fiona er meget imødekommende. Hun er meget stille og rolig hjemme. Hun udviser meget selvstændighed og skal trænes med omhu.

Aktuelt & resultater
Kennel Fiona Danias nyhedsarkiv

Gå til oversigten over aktuelle nyheder og resultater. Vi opdatere jævnligt med nyt om prøver, avlsplaner og jagt.